My passion for wine and how to say it in words !

Upplev Bordeaux, dess vinslott, vingårdar och vin

Maria Melin-Bonfils har bott i Bordeauxregionen i över 30 år och har därigenom en stor erfarenhet av vad Bordeaux kan erbjuda svenska resenärer. Maria har även en djup kunskap i vinproduktion, vinhandel och vinprovning baserad både på akademiska studier, vinprovningsutbildning och yrkeserfarenhet. Genom sina år i vinutbildningssektorn har hon skaffat ett brett nätverk av vinproducenter och vinhandlare.

Maria organiserar resor för vinälskare som vill fördjupa sina kunskaper om Bordeauxvin. Det erbjuds även resor för er som vill upptäcka olika delar av Bordeaux och som vill blanda en nöjesresa med mer informativa besök till allt Bordeauxregionen har att erbjuda: från Bordeaux som kulturell stad, Atlantens sandstränder, ostronodlingar och naturligtvis de unika vinslotten.

På dessa unika resor delar hon med sig av sin passion och kärlek till Bordeaux och alla dess viner. Hon erbjuder exklusiva upplevelser som vida överträffar traditionella vinresor, då Maria kommer att vara personlig guide under vistelsen. Med henne görs besök – inte bara de på de mest prestigefyllda vinslotten – utan också till dolda skatter. Under de personligt guidade resorna besöks vinslott med dess vingårdar och vinkällare från Bordeaux olika vindistrikt. På resorna kommer vi tillsammans att upptäcka och smaka på de olika vinerna som regionen erbjuder.

Ordens betydelse

 

Maria är trespråkig och pratar flytande svenska, engelska och franska, med akademiska utbildningar i engelska och franska.

Hennes översättningar använder jag ett exakt och tekniskt vokabulär i syfte att bevara den globala betydelsen av texten samtidigt som den bör ha en elegant stil.

Som tolk anpassar Maria sig till olika sammanhang, genom ordval som passar både till professionella vinköpare, till kunniga vinälskare eller till dem som inte kan så mycket om vin; men alltid med samma passion.

Vin seminarier

 

Som erfaren lärare i vuxenutbildning på universitets- och högskolenivå, och med min expertis inom vinindustrin erbjuder Maria två typer av seminarier:

1) seminarium för att förbättra din engelska inom vinvärlden;

”från vinrankan till vinglaset”

 

 2) seminarier inom marknadsföring och internationell handel inom

vin & spritindustrin.

 

 

mariawineandwords.com dégustation des Crus Bourgeois 2017 à Bordeaux Maria Melin Bonfils
mariawineandwords.com vignes à Saint Emilion